Miałem 19 lat, gdy trafiłem pod skrzydła pizzaiolo, aby ukończyć kurs włoskiej pizzy w Neapolu. Wróciłem do Polski i podjąłem pierwsza pracę doskonaląc swoje umiejętności oraz warsztat wyrobu włoskiego ciasta.
Pierwsza praca, późne powroty skm-ą, zmiany po 12h. Tego się nie zapomina. Oczywiście nie ostałem w jednym miejscu. Szukałem wyzwań, rozwoju i samorealizacji, aż 4 lata temu postanowiłem działać na własny rachunek.
Pierwszy sezonowy lokal w Jantarze. To był gorący i pracowity sezon, ale pozwolił mi zdecydować, że czas najwyższy na własne miejsce. I tak powstała Pizza Napoli Gdańsk, gdzie serwujemy neapolitańską pizzę.
Ogromnym wyróżnieniem było uzyskanie tytułu TOP 3 na kulinarnej mapie Trójmiasta.
Ale! To nie wszystko. Nie spoczywając na laurach, szlifując każdego dnia rzemiosło, doczekałem dnia, w którym jako jedyny na Pomorzu otrzymałem certyfikat od Stowarzyszenia AVPN, potwierdzające doskonały wyrób pizzy neapolitańskiej.
Natomiast jest niedziela, jestem w Gdyni, gdzie do końca lutego świętujemy otwarcie NOWEGO LOKALU przy ul. Władysława IV 11a.
Tutaj serwujemy klasyczną pizzę włoską na cieście długo dojrzewającym, bo aż 72h. Ponadto 11 wegańskich propozycji wraz z roślinną mozzarellą i pastę fresca.
Na początku wspomniałem, że historia kołem się toczy...
To właśnie w tym lokalu podjąłem pierwszą pracę po powrocie z Neapolu 10 lat temu. Na myśl o tym, że lokal stoi pusty, i mam okazję powrócić do korzeni zdecydowalem się odejśc z CH Batory.
Zapraszam Was z całego serca. Mam nadzieję, że pokochacie to miejsce równie mocno jak ja, a na myśl o pizzy widnieć będzie przed Waszymi oczami neon z napisem: Pizza&Pasta Napoli.
Problem z ciasteczkami
Wygląda na to, że w Twojej przeglądarce ciasteczka są wyłączone lub nie działają poprawnie.
Przesuń mapę na miejsce dostawy
Niektóre pozycje w naszym menu są dostępne tylko dla osób pełnoletnich. Czy jesteś osobą pełnoletnią?